Treehouse in Switzerland: Bàlvedere Treehouse

The Bàlvedere Treehouse is built amidst four fir trees 12 meters above the ground in a private garden in a suburb of Basel, Switzerland, with windows in the walls and ceiling giving views to the distant mountains of France

The Bàlvedere Treehouse was built amidst four fir trees in a private garden in a suburb of Basel, Switzerland. The architect’s client wished to have a point on his property which enabled him to see the city of Basel and the distant mountains of France. After climbing up three staircases and two landings, the visitor arrives at the upper terrace and the cabin located 12 meters above the ground. From this terrace, the overwhelming sensation of height is offset by a comforting veil of branches.

The cabin is shaped like a cube and covered with a free pattern of copper sheets. Later on, it will lose its bright metallic shine and become almost invisible among the trees. The use of oil-treated oak in the interior and grey wool felt gives the room a warm atmosphere. A wide glass wall opens to the terrace, while windows in the walls and ceiling give views to all directions. All levels have a soft illumination in the darkness.

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *